Smslånen här för att stanna

Jag har följt smslånens utveckling under flera år och trots med hot om förbud och dylikt så verkar det som sms-lån är här för att stanna. Anledning till att folk, i synnerhet media, varit skeptiska till den här formen av lån är att det delvis är förhållandevis dyra då lånen är kortfristiga vilket resulterar i en hög, effektiv ränta.

Ett annat problem är att det har varit väldigt enkelt att starta ett smslån företag vilket resulterat i mindre nogräknade aktörer, detta vill man råda bot på genom att ge Finansinspektionen mer insyn i dessa bolags verksamhet. Ferratum nämns i länkad artikel men kan knappast räknas som ett av "källarföretagen" som de kallas i artikeln. Ferratum, som är etablerade på över 10 marknader inernationellt, bemöter däremot kritiken och kallar den för orättvis.

Det finns måna prisjämförelsesidor där man kan jämföra priserna och läsa recenssioner. Några av de bättre är smslåna24.se där man själv kan söka efter smslån utifrån kriterier som belopp och löptid för att hitta det billigaste lånet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0